Dominique De Meyer - Heleen Ampe - Julien Vandendooren - Mirthe Jooris - Iris Bracke

Voedingsadvies

Hier gaat onze voedingsdeskundige op zoek naar het antwoord op de vraag wat gezonde voeding voor u kan beteken. Je volgt géén dieet, maar leert een nieuwe manier van eten. Ze stelt een persoonlijk plan op dat past bij uw mogelijkheden en voorkeur, om u zo te begeleiden naar een gezonde lifestyle. Het accent bij haar begeleiding ligt vooral op wat je WEL en niet op wat je niet mag eten.

Het programma is zo ingericht dat je het ook op lange termijn vol kunt houden. Er is bijvoorbeeld ook ruimte voor de “minder” gezonde dingen, ook deze horen thuis in een evenwichtige lifestyle. Ze helpt je om juiste gezonde keuzes te maken en een balans te vinden tussen gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig ontspannen.

Iedereen, volwassenen en kinderen, die zitten met vragen rond voeding, eetgewoontes, allerlei kwalen en klachten. Iedereen die wil afslanken, die fitter en energieker wil worden, kan bij haar terecht om samen uw gewoontes aan te passen en u te begeleiden naar een gezond en vitaal leven vol energie.

Werkwijze

In grote lijnen zijn er drie soorten consultaties: intake, 2de consult en de vervolgconsulten. In onderstaande rubrieken geeft Iris iets meer uitleg over haar werkwijze.

Intake

Tijdens een eerste gesprek, wat ongeveer 60 minuten duurt, vraag ik als consulent naar uw gezondheidsklacht en de doelen die u wilt bereiken. Ook bespreken we uw huidige voedings- en beweegpatroon en uw persoonlijke omstandigheden. Aan de hand van deze gegevens overlopen we samen de gewenste aanpassingen en stellen we een persoonlijk plan op dat past bij uw mogelijkheden en voorkeur, om u zo te begeleiden naar een gezonde lifestyle. Tevens stellen we een plan op voor het vervolgtraject en maken we globale afspraken over de duur van de behandeling en het aantal consulten.

Tweede consult

Tijdens het tweede consult van ongeveer 45 min wordt het behandelplan overlopen en alles duidelijke uitgelegd. Het plan wordt opgesteld op jouw maat en volgens jouw voorkeuren. Er wordt vooral nadruk gelegd op wat je WEL mag eten en niet op wat allemaal niet mag. Gezonde en pure voeding kan heel lekker zijn en er zijn tal van variaties mogelijk.

Vervolgconsulten

Het vervolgconsult wordt over het algemeen 3 tot 4 weken na het tweede consult gepland. Samen evalueren we de vooruitgang. Het behandelplan wordt indien nodig bijgestuurd of aangepast. We bespreken de moeilijke momenten en valkuilen die u bent tegengekomen en bedenken hier mogelijke oplossingen voor. Deze consulten duren meestal ongeveer 30 min. Mocht u tussentijds vragen hebben dan kunt u mij contacteren via [email protected]

Iris-Bracke

Voedingsdeskundige
Orthomoleculair therapeut volgens kPNI