Dominique De Meyer - Heleen Ampe - Julien Vandendooren - Mirthe Jooris - Iris Bracke

Sportosteopathie

Het is van belang om als sporter in te zien dat een lichaam in evenwicht moet zijn voor je het aan een zekere belasting wil onderwerpen. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat dit lichaam in balans blijft. Het kleinste onevenwicht kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Een regelmatig osteopatisch consult is hiervoor zeker aan te raden.

Sport is gezond en iedereen zou een zekere mate van beweging moeten hebben! Als we ons lichaam echter niet optimaal verzorgen komen er vaak vervelende blessures van.

Er zijn heel wat redenen waarom een sportend lichaam extra aandacht nodig heeft. Denk hierbij maar aan: aanpassing aan ondergrond bij tennissers, trauma’s bij voetballers, extreme belasting bij marathonlopers of triatleten, valpartijen bij wielrenners, algemene overbelasting bij voorbereiding op competitie,… .

Hoe sneller een sporter bij ons in behandeling komt hoe beter. Kleine ongemakken leiden al vaak tot compensaties die op termijn vaak grotere gevolgen hebben en zich kunnen uiten in recidiverende blessures.

In onze praktijk worden er naast behandelingen ook preventieve screenings uitgevoerd. Individuele of groepscreenings worden door ons verwerkt tot een bron van informatie waarop individuele trainingsschema’s kunnen afgestemd worden. Het doel van deze screenings is het vroegtijdig opsporen van kleine problemen. Kleine blokkades, onevenwichten die op termijn heel wat hinder kunnen geven. In onze praktijk is preventie de rode draad. Het is altijd beter voorkomen dan genezen.

Een osteopaat is slechts een deel van het team rond de sporter. Hij zorgt voor de finetuning van het lichaam, hij zorgt ervoor dat het lichaam zijn maximale belasting kan opbrengen en verdragen. Maar zonder goede medische begeleiding van kinesitherapeut, sportarts, podoloog, voedingsdeskundige,… wordt het voor de osteopaat veel moeilijker om dit doel te bereiken. Alle aspecten van het fysiek presteren moeten aandachtig bestudeerd worden.

Dominique-De-Meyer

Osteopaat DO
BSc (Hons) Ost Med
MSc Ost
Algemene osteopathie
Sportosteopathie
Zwangerschapsosteopathie

Julien Vandendooren

Osteopaat DO
BSc Osteopathic Medicine
Algemene osteopathie
Sportosteopathie