Dominique De Meyer - Heleen Ampe - Julien Vandendooren - Mirthe Jooris - Iris Bracke

Julien Vandendooren

Osteopaat DO
BSc Osteopathic Medicine
Algemene osteopathie
Sportosteopathie

Specialisaties

Na zijn middelbare studies sportwetenschappen begon Julien direct aan de fulltime opleiding osteopathie aan the International Academy of Osteopathy te Gent. Dankzij zijn achtergrond van op de ‘sportschool’ en als fervent sporter had hij reeds een goede kennis verworven over hoe het menselijk lichaam beweegt en functioneert. De keuze om osteopathie te gaan studeren was dus niet meer dan een logisch vervolg. In 2017 studeerde hij af als osteopaat DO met de “highest performance in clinic”. Na zijn studies osteopathie  begon hij te werken in een groepspraktijk in Oudenaarde waar hij 2 jaar ervaring opdeed om nadien zijn eigen praktijk op te starten in Ronse. Het runnen van zijn eigen praktijk combineert hij sinds juni 2020 met het werken in de praktijk van Dominique en Heleen in Lokeren. Na zijn basisopleiding blijft hij bijscholen om jullie zo efficiënt mogelijk te kunnen behandelen. Naast de algemene patiënt specialiseert hij zich in het behandelen sporters. Gevolgde bijscholingen:
– Dry needling basis module + lower quadrant (2019)
– Hanne de Ruyck / osteopathie bij zuigelingen en kinderen ‘the essential’ (2018) – Post graduaat medical en kinesio taping (2017)
– ‘Evaluation and manual treatment of the fascial system as a functional unit’ – implication for movement, dysfunction an immunologie (2016)